TARİHÇE

 Samankaya Mahallesi, Antakya-Sinanlı yolu üzerinde Antakya'ya 7 km. uzaklıkta şirin bir köydür. Okulumuz bu şirin köyümüzde, 1959 yılında 2 derslikli bir okul olarak hizmete girmiştir. Daha sonraları 2 derslik yetersiz kalmış, köy halkı imece yolu ile  geçici 2 derslik daha yaptırmıştır. 1975 yılında bakanlık, mevcut olan binanın üzerine kat ilavesi ile 3 derslik daha yaptırmıştır. Böylece okulumuz iki katlı beş derslikli bir okul haline gelmiştir. Bu arada köy halkının imece yolu ile yaptırmış olduğu iki derslik yıllarca anasınıfı olarak kullanılmıştır.

            1990 yıllarında okul binasında büyük çatlaklıklar görülmüş, yapılan incelemeler ve araştırmalar sonucunda bu çatlaklıkların tehlike arz ettiği belirtilmiş 1994 yılında yıkım kararı verilmiştir. Bunun üzerine okul binası yıkılarak yerine aynı yıl içerisinde 3 derslikli bir okul yapılmıştır. Bununla birlikte köyümüz halkının katkılarıyla 1 derslikli anasınıfı ek binası yapılmıştır.

            1997 yılında ilimizde meydana gelen deprem ve 2001 yılında meydana gelen sel felaketinden sonra okul binamız büyük zarar görmüş, taşıyıcı kolon ve kirişlerin çatladığı ve  tehlike arz ettiği raporu verilmiştir. Böylece okulumuz 2004 yılında yıkılmış yerine 1 katlı 4 derslikli yeni bir okul yapılmıştır. Mevcut okul binamız 2014 yılı yaz tatilinde Hayırsever Av. İlkay MAHANOĞLU tarafından 4 derslikli kat ilavesi yapılmış ve okul ismi Samanakaya Muti-Zöhre Mahanoğlu İlkokulu olarak değişmiştir. Mevcut okul binamızda 8 derslik, 1 müdür odası, 1 müdür yardımcısı odası, 1 öğretmenler odası, depo ve kalorifer odası bulunmaktadır. Okulumuzda 1 müdür, 1 müdür yardımcısı, 4 sınıf, 2 okul öncesi ve 1 kadrolu hizmetli olmak üzere 9 personel bulunmaktadır. Okulumuzda şu an  40  kız, 64 erkek toplam 104 öğrenci öğrenim görmektedir.


    



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 5  kişi beğendi